Waarom aandacht voor webteksten

Er wordt vaak lang nagedacht over de naam voor een bedrijf, de huisstijl en de kernwaarden van de onderneming.

Dat is ook heel belangrijk, daar willen wij niets aan af doen. Maar hoe komt het dat hiervoor professionals worden ingeschakeld. En dat webteksten vaak door de ondernemer zelf geschreven worden.

We horen je denken; “Iedereen kan toch schrijven”? De praktijk laat zien dat dat in ieder geval niet zo is.

Webteksten schrijven is een vak apart.

Jammer

Dan komt het dus voor dat een onderneming een super pakkende naam heeft met een prachtig logo.

Dat er veel aandacht is besteed aan de website qua vormgeving, de indeling en er soms zelfs prachtige grafische beelden te bewonderen zijn. Maar dat de tekst daarna één op één wordt overgenomen van die mooie folder. Die is tenslotte met zorg gemaakt. Dat moet goed zijn.

We twijfelen er niet over dat de tekst voor de folder perfect is. Maar een foldertekst staat niet gelijk aan teksten voor online media.

En daarmee is je website dus niet effectief. En dat vinden wij jammer.

Webteksten schrijven is een vak apart

Goede webteksten zijn gemakkelijk te lezen, en goed vindbaar door zoekmachines.

De internetlezer is een zappende lezer en wil direct antwoord op zijn of haar vraag. Krijgt hij dat niet, dan raak je deze bezoeker van je website kwijt.

Een goede tekst schrijven, is puzzelen. Een tekst ombouwen naar een actieve tekst, met een functionele structuur in eenzelfde stijl is een creatief proces. Een goede webtekst is een tekst waarbij de zoekwoorden zo zijn geïntegreerd dat het niet storend is voor de lezer.

Denk jij echt dat iedereen die kwaliteiten bezit?

Goedkoop of duurzaam

Natuurlijk snappen wij wel waar al die zelf geschreven teksten vandaan komen. Het is allemaal al zo duur en er moet ergens op bezuinigd worden. Wellicht dat het niet eens helder is dat je zonder effectieve tekst afbreuk doet aan je presentatie. En als je al budget hebt, waar haal je dan een passende tekstschrijver vandaan?

Toch adviseren wij duurzaam. De teksten op je website zijn meestal statische teksten en staan er, over het algemeen, langere tijd op. Je hebt veel energie gestoken in je website, lijkt het je dan niet beter om de bezoeker op je website te houden? Of beter nog op je website te krijgen en tot actie over te laten gaan? Dan is het, wat ons betreft, de investering meer dan waard.

Wat kan ShareAll voor jou betekenen

Wij helpen je graag. Gewoonweg omdat wij het zonde vinden om niet het optimale uit jouw website te halen: Webteksten laten maken.

Neem gerust contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *