Wat is Prezi Next

Wat is Prezi. Simpel. Prezi is hét alternatief voor alle lineaire presentatietools.

Heb je ooit een echt saaie presentatie gezien en voelde je dat je niks geleerd had?

Prezi wil dat veranderen. Het is “slechts” een presentatietool, maar ze gaan verder. Ze zijn op een missie om mensen op een betere manier hun kennis te laten delen, verhalen te laten vertellen en hun publiek te inspireren.

Peter Arvai, CEO & mede-oprichter van Prezi zegt hierover:

“Prezi helpt om je gedachten te organiseren en op een duidelijkere manier weer te geven, die echt een impact op uw publiek maakt en ze helpt dat ‘ah-hah’ moment sneller te bereiken.”

Wat is Prezi

In tegenstelling tot slides, geeft Prezi je een oneindig groot canvas, waarop je kunt inzoomen. Je kunt op elk gewenst moment uitzoomen. Zo breng je het totaalbeeld van je Prezi presentatie in beeld.

Dat maakt dat je relaties tussen overzicht en details duidelijk in beeld kan brengen. Op die manier wordt je presentatie dynamisch, beter begrepen én blijft hij beter onthouden.

Indrukwekkende Prezi cijfers

 • Opgericht in 2009
 • Op dit moment meer dan 85.000.000 gebruikers wereldwijd
 • Kantoren in Budapest, Hongarije en San Francisco.
 • Er zijn tot nu toe al meer dan 325.000.000 Prezi presentaties gemaakt.

Achtergrond van Prezi

Prezi is in 2009 bedacht en ontwikkeld in Budapest door Péter Halácsy (CTO), Peter Arvai (CEO) en Adam Somlai-Fischer (Principal Artist). Zij vonden dat ze bij traditionele slides van de bestaande presentatietools beperkt werden in het vormgeven en uitwerken van hun ideeën.

Prezi Co-founders

Ze bedachten en ontwikkelden een presentatietool gebaseerd op mindmappen: Prezi. De naam Prezi is een verkleinwoord van het Hongaarse woord presentatie.

Als extra dimensie, naast het principe van mindmappen, bedachten ze inzoomen, zodat je details kunt laten zien én altijd het totaaloverzicht in beeld kan brengen. Zo kan je hoofdonderwerpen beter onderscheiden van subonderwerpen.

Een antwoord op de vraag: wat is Prezi, is dan ook:

 • boeiend voor je publiek;
 • dynamisch;
 • interactief.

Waar kun je Prezi voor gebruiken

Je kunt Prezi gebruiken voor je bedrijfspresentatie, maar ook voor een salespresentatie of een interne presentatie.

Maar je kunt Prezi op veel meer manieren inzetten:

 • embedden op je website;
 • toesturen per email;
 • online live presenteren (remote);
 • cv;
 • jaarverslag;
 • ondernemingsplan;
 • trainingen;
 • etc.

Prezi Next

Wat is Prezi Next

Wat ook bijzonder is, is dat Prezi gebruiksgemak altijd voorop stelt. Vandaar dat ze in 2017 Prezi Next lanceerden. De verbeterde versie van Prezi Classic.

Prezi Next is gebouwd op HTML5 technologie, die je een consistente, hoge resolutie en soepele ervaring geeft tijdens het presenteren. Met Prezi Next betrek je je publiek nog meer bij jouw presentatie.

Wat is Prezi Classic

Gebruikte je al Prezi? Dan is die automatisch omgezet naar Prezi Classic, Prezi Classic is gemaakt in Flash. En Prezi Next is automatisch toegevoegd aan jouw account. Lees er alles over via: Prezi Next versus Prezi Classic

Prezi Template, maak snel een Prezi

Wat is Prezi, echt iets voor mij!

Je kunt met Prezi Next heel eenvoudig zelf een Prezi maken. Dat doe je door een van de vele templates te kiezen en deze aan te passen aan jouw huisstijl.

Wil je zelf aan de slag met Prezi? Dat kan!

Maak dan gebruik van onze gratis Nederlandse Prezi handleiding.

1 antwoord
 1. Frida Hojrup
  Frida Hojrup zegt:

  Prezi is het alternatief voor powerpoint. Prezi maakt geen gebruik van slides, maar van een oneindig groot canvas waarop je kunt inzoomen. Je kunt eenvoudig de relatie laten zien tussen het grote geheel en de details van jouw verhaal. Een complex geheel aan afspraken, thema’s en ontwikkelingen uitleggen op een heldere en complete manier. Dat was wat wij wilden en waar Sharon en Aafke ons mee hebben geholpen. Het werd een Prezi met illustraties en een film op basis van de Prezi. Al na het eerste gesprek konden Sharon en Aafke ons een mooi voorstel doen, waarbij wij alle ruimte kregen om aanpassingen te maken. Sharon en Aafke zijn flexibel, werken snel en volgen jouw tempo. Ze zijn pas tevreden als jij dat bent!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *